Roligare Huddinge!

Mer musik och folkliv i Fullersts gård!

En underutvecklad resurs nära Huddinge centrum är Fullersta gård som besöks sparsamt. Huset är en pärla men trädgården misskött och innehållet ointressant för de flesta. Många fler skulle hitta dit om parken tas om hand av en trädgårdsmästare och lokalerna görs tillgängliga för evenemang och tillställningar av olika slag. Låt t.ex. caféet använda mer av lokalerna för live musik och uppträdanden!

Bättre bad!

Huddinges tre simhallar är gamla och dåligt skick. Kapaciteten är för liten för att klara behoven när kommunen växer. Även om man kan lappa och laga tills vidare så behövs nya möjligheter att bada och simträna.  Ett  stort nytt badhus som möter moderna krav är en stor investering men på sikt ändå oundviklig. Men om man samarbetar med grannkommuner (som också växer) och låter företag som är professionella på att skapa tjänster som ger bra intäkter blir kostnaderna  överkomliga för skattebetalarna. för att hitta former för ett

En vision är ett badhus i Flemingsberg som har 50-metersbassäng, flera mindre bassänger alla slags bastur, Spa, Gym och intilliggande lokaler som ”hälsoföretag” får hyra. Anläggningen kan byggas och skötas av Huddinge Samhällsfastigheter men skapa intäkter bör vi låta andra göra.

Finkrogar och kvarterskrogar

I Stockholms innerstad är det fullt med krogar. Men i Huddinge är utbudet mer ensidigt – det finns lunchserveringar, pizzerior, hamburgerställen och en del annat där man kan bli mätt men kanske inte gå till för att umgås med vänner. Det är ont om kvarterskrogar på promenadavstånd som har lite varierande prisklasser och som man även kan gå till med barnen.  Många jobbar i stan och när man väl kommit hem vill man inte åka in igen. Köer och parkeringsproblem tar tid som många inte har.

Kommunen ska givetvis inte driva krogar – det ska restaurangproffs göra. Men stadsplaneringen bör ge utrymme för fler nya krogar med bra lägen. Kvarterskrogar lite här och där och gärna en finkrog där man kan fira födelsedagar, bröllop och bröllopsdagar, företagsfester och annat där man vill ha lite lyx och guldkant på tillvaron!